No wcale się nie dziwię, że jest "ok", ale to jest iOne Pro, czyli spektrofotometr, a wcześniej pisałeś o iOne Display 2, czyli kolorymetrze - inna klasa urządzenia, ale również zupełnie inna cena... A Spydera nie muszę testować, bo używam go w domu, natomiast iOne (Display 2) miałem w pracy i szczerze mówiąc, przyniesiony z domu Spyder3 Elite dawał na słabszych monitorach widocznie lepsze efekty (na dobrych nie widziałem różnicy)... Nie miałem tylko okazji używać iOne na szerokogamutowcu.
Pomógł: 5 razy Dołączył: 23 Paź 2007 Posty: 279 Skąd: Warszawa
Wysłany: 07-12-2009, 19:33
jaad75 napisał/a:
No wcale się nie dziwię, że jest "ok", ale to jest iOne Pro, czyli spektrofotometr, a wcześniej pisałeś o iOne Display 2, czyli kolorymetrze - inna klasa urządzenia, ale również zupełnie inna cena...
No tak, bo był kupiony dla 2 urządzeń, czyli monitora i drukarki. Wielu moich znajomych używa iOne Display2 i rezultaty są podobne, grunt to dobry monitor. Tak jak wcześniej polecam model S2231W lub jego następcę, bo są już chyba 2 nowe modele. Jego wadą jest niska rozdzielczość tylko 1680x1050. Dla mnie robi się już za mało a na większy model z serii CG jakoś ciągle brakuje pieniędzy.
Ostatnio zainteresowałem się też nowym iMackiem 27 cali (model i7), jedyna wada to ten odblaskowy ekran, ale reszta całkiem całkiem.