Barthas, Co ty taki niecierpliwy, dopiero co skończyłem czaszę. Dzisiaj mialem wyginać ostatni element ale nie mam wiertarki no i troszku zapiłem dyńkę wczoraj. Pomiary ogniskowej wskazują że idealna jest 50 mm i więcej. Będę musiał z braketa wymontować mocowanie lampy bo jest idealne do ringu.
viola Pomogła: 4 razy Dołączyła: 12 Maj 2009 Posty: 404 Skąd: warszawa
Wysłany: 29-11-2009, 21:57
Barthas napisał/a:
A moze tak troche offtopowo. Jesli szukacie taniej blendy - polecam koc termiczny - 8 zl apteka. Taki jaki jest w apteczkach samochodowych. Ale przed uzyciem POGNIESC go trzeba. Zeby nie byl gladki.
Zdecydowanie wolę bardziej higieniczne rozwiązanie
[ Dodano: 30-11-2009, 07:40 ]
Barthas napisał/a:
viola napisał/a:
lustro
Nie polecam. Odbija swiatlo zbyt ostro.
Polecam, daje genialne bliki (diabełki tzw. które łapaliśmy w dzieciństwie ) przy świetle bez dyfuzora.
Fantastycznie odbija miękkie światło z dyfuzora.
Killer Pomógł: 1 raz Dołączył: 11 Wrz 2009 Posty: 73 Skąd: Warszawa
Wysłany: 09-03-2010, 10:24
Chcecie?
No to macie.
"Poradnik majsterkowicza fotografa" A. Kunz, D. Samplawsky WNT Warszawa 1979.
"Pracownia fotoamatora" Z. Pękosławski Wydawnictwa Artystyczne i Filmowe Warszawa 1981
Oczywiście sporo materiału odnosi się do klasycznej fotografii, tej na kliszy, ale poza tym jest mnóstwo informacji jak zrobić własne studio z niczego. Z czterech patyków po prostu.