Forum Fotografii Studyjnej Strona Główna Forum Fotografii Studyjnej
Fotografia Studyjna - wiedza dla każdego!

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
DIY stuff
Autor Wiadomość
mateuszmlyniec

Wysłany: 13-04-2009, 11:32   DIY stuff

Mam, propozycje, (ale i sam potrzebuje takowej pomocy), na wrzucanie tutaj zdjec razem z objasnieniem na wykonanie wlasnymi silami róznego rodzaju sprzętu stydyjnego (ekranów, softboxow, teł, stołów bezcieniowych czy namiotów, etc).

Myślę, że zgromadzenie tego wszystkiego w jednym wątku uchroni nas od szukania poszczególnym zagadnień w innych postach.

Zapraszam :)

r0bak 
r0bak

Wysłany: 17-04-2009, 10:53   

no to ja zacznę, choć nie mam zdjęcia naszego wynalazku...

jakiś czas temu robiliśmy skutery w sklepie, który swoją konstrukcją przypominał szklarnię :)

i raz, że było za dużo światła, które odbijało się od krzywizn wypolerowanych skuterków, to wszystko stojące po bokach, a przede wszystkim ciemne kasetony z sufitu, szpeciły mocno obraz w odbiciach...

pojechaliśmy szybko do marketu ogrodowego i kupiliśmy namiot ogrodowy za psie pieniądze... - taki dach na czterech nogach... na wszystkich rurkach poziomych zawiesliśmy kawałki tła i zbudowaliśmy w ten sposób wielkie pudełko w terenie :)

nasz namiot był na tyle duży, że skuter bez problemu się w nim mieścił i mogliśmy zapanować nad oświetleniem i odbiciami, które praktycznie zniknęły...

Barthas

Wysłany: 20-11-2009, 12:12   

Dobry Pomysl !

Odpowiedz do tematu