mateuszmlyniec
Wysłany: 13-04-2009, 11:32 DIY stuff
Mam, propozycje, (ale i sam potrzebuje takowej pomocy), na wrzucanie tutaj zdjec razem z objasnieniem na wykonanie wlasnymi silami róznego rodzaju sprzętu stydyjnego (ekranów, softboxow, teł, stołów bezcieniowych czy namiotów, etc).
Myślę, że zgromadzenie tego wszystkiego w jednym wątku uchroni nas od szukania poszczególnym zagadnień w innych postach.
no to ja zacznę, choć nie mam zdjęcia naszego wynalazku...
jakiś czas temu robiliśmy skutery w sklepie, który swoją konstrukcją przypominał szklarnię :)
i raz, że było za dużo światła, które odbijało się od krzywizn wypolerowanych skuterków, to wszystko stojące po bokach, a przede wszystkim ciemne kasetony z sufitu, szpeciły mocno obraz w odbiciach...
pojechaliśmy szybko do marketu ogrodowego i kupiliśmy namiot ogrodowy za psie pieniądze... - taki dach na czterech nogach... na wszystkich rurkach poziomych zawiesliśmy kawałki tła i zbudowaliśmy w ten sposób wielkie pudełko w terenie :)
nasz namiot był na tyle duży, że skuter bez problemu się w nim mieścił i mogliśmy zapanować nad oświetleniem i odbiciami, które praktycznie zniknęły...